In het item windkracht willen we jullie elke keer voorstellen aan iemand die veel werk verricht voor stichting Follow the Wind, en die zelf deelt wat hij/zij doet en daardoor meemaakt. Deze keer is dit Anne Folkeringa. Anne werk al vele jaren op vele verschillende manier mee aan de missie van de stichting en we zijn haar erg dankbaar voor haar trouw en al haar inzet.

Anne Fokkinga
Hoi, mijn naam is Anne Folkeringa en ik werk al ruim 6 jaar mee met Follow the Wind. Rombert vroeg mij destijds of ik er eens over na wilde denken of ik mee zou willen helpen met het onderwijs in de Schuilplaats. Daar hoefde ik eigenlijk niet lang over na te denken (ik denk dat het precies de juiste timing was) en ik zei dus meteen ja.

Ik werd meteen in het diepe gegooid en mocht volop meedraaien met de fundamentencursus, tegenwoordig ‘Gefundeerd Leven’. Dat ging best goed en was een hele leerzame ervaring én heel erg genieten tegelijkertijd. Eén seizoen heb ik ook meegedraaid met de cursus Bewapend leven, wat heel fijn was omdat ik de cursus tegelijkertijd zelf ook kon volgen. Komend voorjaar hoop ik ook nog mee te kunnen draaien met de cursus ‘Vernieuwd Leven’. Mijn taken zijn vooral: de cursusavond leiden, een stukje onderwijs geven (voornamelijk bij Gefundeerd) en een tafelgroepje leiden.

Wat ik zo mooi vind aan de cursussen, is dat ze heel rijk aan leerstof zijn maar tegelijkertijd super praktisch zijn. Daarbij is het werken met vaste tafelgroepen heel persoonlijk en erg opbouwend voor de cursisten. Ik denk dat ik daar ook het meest van geniet. Dat persoonlijke, samen het huiswerk en de praktische opdracht bespreken, met elkaar delen wat je moeilijk vindt (of juist makkelijk) en voor elkaar bidden en elkaar bemoedigen. Echt een stukje discipelschap dus! Ik hou ervan om mensen te bemoedigen en voor ze te bidden en het is super mooi om ieder jaar weer te zien hoe de cursisten groeien in hun geloof en ook in hun identiteit. En ik word echt heel blij als ik zie dat mensen God steeds beter leren kennen en Zijn stem steeds beter gaan verstaan; als ze enthousiast de nieuwe waarheden die ze geleerd hebben meteen toepassen en dat ze steeds meer in hun bestemming gaan wandelen.

We leven in een pittige tijd met voor iedereen zo zijn eigen uitdagingen. Zo ook met de cursussen. Afgelopen jaar moesten we, door de maatregelen van de regering, ineens overschakelen naar online lesgeven. Dat was best een opgave, tenminste, ik vond het wel ingewikkeld! Maar het is gelukt (dankzij Rombert en Nathan!) en we hebben een hoop geleerd. Verschillende cursisten gaven aan dat het juist in deze tijd zo fijn was om elke twee weken elkaar te ontmoeten. Ook al was het online, het was toch net zo persoonlijk omdat we ook nu weer in de eigen kleine groepjes uiteen konden via teams. En voor God maakt het niks uit, Hij is er altijd en Hij is altijd aan het werk. Dichtbij en op afstand!

Wat ik hoop en bid voor de komende tijd is dat, juist in deze pittige tijd, veel mensen zich gaan opgeven voor een cursus en zullen gaan ontdekken en ervaren wat het is om te leven in de kracht van Zijn macht!