In september zijn we als stichting met frisse moed weer aan een nieuw onderwijsjaar begonnen. We geven dit jaar wederom gefundeerd leven, bewapend leven en doen een try out van een nieuwe training gelijk leven

Het afgelopen jaar was door de coronacrisis een jaar waarin we met ons onderwijs voor veel uitdagingen kwamen te staan en vaak moesten reageren op allerlei nieuwe omstandigheden. Dit leidde ertoe dat we al onze trainingen online moesten geven, waardoor het eindresultaat van de trainingen iets minder hoog scoorde. Daarom hoopten we aan het begin van dit jaar dat de coronacrisis niet weer zo’n grote impact zou hebben op onze activiteiten. Aan het aantal opgaven aan het begin van het jaar konden we wel duidelijk merken dat de mensen voorzichtiger waren om zich voor trainingen als deze in te schrijven;  het aantal inschrijvingen dit jaar viel voor ons doen erg laag uit.

De training “Gefundeerd leven” kende zelfs zo weinig opgaven dat die dit jaar helaas niet van start is gegaan. Daarentegen zijn al onze andere  trainingen, ondanks de mindere opgaven, gewoon van start gegaan. Tot aan het eind van 2021 zouden we zowel “Bewapend leven” als “Vernieuwd leven” geven en in 2022 zouden we onze try-out houden van de nieuwe training ““Gelijk leven” en nogmaals de training “Vernieuwd leven” aanbieden. Maar omdat Rombert aan het eind van 2021 corona kreeg en de besmettingen in Nederland ook erg hoog opliepen, hebben we met alle leiders besloten om in 2021 niet met “Vernieuwd leven” van start te gaan en om van “Bewapend leven” 1 les online te geven en 1 les door te schuiven naar januari. Hierdoor hebben we voor 2022 een compleet nieuwe planning moeten maken, waarvan het door de actuele lockdown nog afwachten is of deze te realiseren valt. Al met al zal de tijd leren hoe het nieuwe onderwijsjaar er uiteindelijk uit gaat zien. We zullen er in ieder geval alles aan doen om zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan.We zullen nu iets met jullie delen over het nieuwe jaar van de training Bewapend Leven, de try-out van de nieuwe training “Gelijk leven” en over de nieuwe vormgeving van ons onderwijsmateriaal.

Bewapend leven

Met een bijzonder gevarieerde groep mensen zijn we in september met veel passie weer van start gegaan met de training “Bewapend leven”. De groep mensen die dit jaar de training volgt kent qua leeftijd, persoonlijkheden, maar ook qua levensfases en omstandigheden meer diversiteit dan we ooit gehad hebben. Er is maar één ding die deze groep met elkaar gemeen heeft en dat is hun honger naar meer van Gods Koninkrijk in hun leven. Dit maakt het tot een leuke en actieve groep die vanaf de eerste avond duidelijk op zoek is naar de sleutels om de wapenuitrusting uit te leven. Dit was gelijk te merken toen we de cursisten op de eerste avond hun doelen met de training lieten opschrijven. Toen ze deze met ons deelden hoorden we daarin de honger van de mensen om samen met elkaar op te trekken, om zich een bewapend leven eigen te maken, waardoor meer van God Koninkrijk door hun leven op aarde zichtbaar wordt.

Ze verlangen namelijk allemaal om hierdoor Gods Koninkrijk in hun omgeving vorm te geven. We hebben nu de eerste vier avonden gehad en daarin merken we dat ook dit jaar weer de Heilige Geest heel specifieke woorden voor de cursisten heeft, die heel treffend zijn voor de situatie waar ze op dit moment in hun leven zitten. Hierdoor laat God de Vader elke keer weer zien wat Hij de mensen wil geven, waardoor ze meer en meer vanuit de volheid van Zijn Koninkrijk zullen leven. Het mooiste van dit allemaal blijft voor ons, dat we dit proces van heel dichtbij mogen meemaken. We zitten op de eerste rij in Gods werkplaats en dat is een groot voorrecht waar we altijd weer van genieten. We zien daarom ook uit naar de lessen die komen gaan, om te zien wat God de Vader nog meer door deze avonden gaat doen.

Try-out gelijk leven

Na een lange periode waarin er veel gelezen, gestudeerd en geschreven is, waren er eindelijk genoeg hoofdstukken af om een try-out te plannen van de nieuwe training “Gelijk leven”. Nadat deze hoofdstukken af waren hebben we ze gelijk laten nakijken, om ze daarna met een tijdelijke outfit vorm te gegeven, zodat we met deze nieuwe lessen een try-out kunnen houden. Deze try-out zal op 19 januari starten en zal uit 7 lessen bestaan die om de twee weken gegeven zullen worden. Dit is in de ontwikkeling van deze training een grote stap, omdat we hierdoor te weten gaan komen of het concept dat we ontwikkeld hebben ook werkt.

Wanneer deze training blijkt te werken zullen we haar helemaal in deze vorm uitwerken en anders moeten we opzoek gaan naar een nieuwe vorm, wat weer veel puzzelwerk met zich meebrengt. Omdat in het ontwikkelen van deze training veel tijd en energie gezeten heeft, is het houden van deze try-out ook een spannende stap. Want de feedback die we van de studenten zullen krijgen, zal de training verder uitwerken en haar een definitieve vorm geven. Het is alleen door de huidige lockdown wel afwachten of deze planning door kan gaan, anders zullen we een andere vorm moeten vinden waardoor we deze training alsnog kunnen testen. Hoe dan ook we hebben er zin in om met deze training aan de slag te gaan en zien er naar uit wat God door deze training wil doen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van deze stap.