Training
Gefundeerd Leven

Gefundeerd Leven

Vind vrijheid om te leven en maak de Rots het fundament van je leven.

Toen we tot geloof kwamen in Jezus Christus, werden we helaas niet gelijk in de hemel opgenomen. Hoewel God de Vader ons door Jezus geplaatst heeft in Zijn Koninkrijk van licht, leven we voorlopig wel in een wereld vol duisternis. We hebben allemaal in ons leven te maken met mooie momenten, maar er zullen ook tijden in ons leven zijn waarin ons leven een sterk fundament nodig heeft. De training Gefundeerd Leven wil jou helpen om dit fundament voor je leven te ontwikkelen. Hierdoor zul je groeien om te blijven leven vanuit je relatie met God de Vader en Koning Jezus en de waarheid en kracht van Gods Koninkrijk onder alle omstandigheden.

Ook kan het nodig zijn om een eerder gebouwd fundament te verdiepen of om fundamenten die beschadigd geraakt zijn te herstellen. Voor al die mensen die een van deze dingen herkennen in hun dagelijks leven, en hun leven daarom voor het eerst of opnieuw een sterk en gezond fundament willen geven, bieden wij de training: ‘Gefundeerd leven’ aan.

In Lucas 6: 46-49 zegt Jezus dat wie Zijn woorden hoort en doet, zijn leven net zo’n sterk fundament geeft als iemand die zijn huis een rots als fundament’ gegeven heeft. Een huis dat op een rots gebouwd is wordt door een storm niet aan het wankelen gebracht. Op dezelfde manier zal ons leven dat gefundeerd is in Gods Koninkrijk ook tegen de zwaarste stormen van het leven bestand zijn. De kerntekst van deze training is daarom ook 2 Petrus 1:2:

“Het is mijn grote wens dat u God en onze Here Jezus Christus steeds beter leert kennen. Dan zult u gelukkig worden en Zijn genade en vrede ervaren”

Gefundeerd Leven is een studie waarin we onze relatie met God de Vader en Koning Jezus gaan opbouwen, door ons te verdiepen in de Bijbel. Dit doen we met als doel om de kennis ervan zo praktisch mogelijk te maken voor ons dagelijks leven. Het is daardoor een avontuurlijke reis die we als broeders en zusters samen met elkaar afleggen. Samen zullen we op zoek gaan naar God de Vader. Door onze ontmoetingen met Hem zullen we allerlei nieuwe dingen ontdekken en zullen we ons leven funderen in Zijn Koninkrijk. Tijdens deze training zal je op verschillende creatieve en interactieve manieren uitgedaagd worden om de theorie in je dagelijks leven een plek te geven.

Informatie aankomende training

De studie zal uit 15 avonden bestaan, waarin we verschillende dingen met elkaar zullen doen. Zo krijg je huiswerkopdrachten mee die je van tevoren zelfstandig thuis voorbereidt en die we tijdens de trainingsavonden met elkaar bespreken. Daarnaast zal op de cursusavonden over het gelezen thema een korte maar krachtige en praktische aanvullende studie gegeven worden. Zo zullen we op verschillende creatieve en interactieve manieren bezig zijn om het behandelde thema zo praktisch mogelijk te maken voor ons dagelijks leven.

Data

De training zal op de donderdagavond plaats vinden. In principe 1 keer in de 2 weken, maar vanwege schoolvakanties zal het ritme soms anders zijn. Kijk daarom goed naar alle data.

De data van de trainingsavonden zijn:

 1. 19 september 2024
 2. 3 oktober 2024
 3. 17 oktober 2024
 4. 24 oktober 2024
 5. 14 november 2024
 6. 28 november 2024
 7. 12 december 2024
 8. 9 januari 2025
 9. 23 januari 2025
 10. 6 februari 2025
 11. 20 februari 2025
 12. 6 maart 2025
 13. 20 maart 2025
 14. 3 april 2025
 15. 17 april 2025

Vanaf 19:20 uur is er inloop en om 19:30 uur gaan we van start. We streven ernaar om rond 21:30 uur klaar te zijn.

Locatie

De training wordt gegeven in de het gebouw van Evangelische Gemeente ‘De Schuilplaats’ Adres: Otterloseweg 18A, 6718 ZM Ede

Kosten

Voor de gehele training vragen we een onkostenvergoeding van €120,- , dit is inclusief cursusmateriaal. Mocht dit bedrag een probleem vormen om mee te doen, neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelden