De afgelopen twee jaren jaar mocht ik deelnemen aan twee trainingen: Gefundeerd leven en Bewapend leven. Maar voor het zover was, was er een diep verlangen in mij, dat mijn leven met God anders zou gaan worden. Mijn leven met God was ingedut door de jaren heen en ik vroeg telkens aan God of Hij mij “wakker” wilde maken en dat er weer leven in mij zou komen. Toen de oproep voor de training Gefundeerd Leven werd gedaan, ging mijn hart als een razende te keer en overviel mij een opgewonden gevoel dat ik daar naar toe moest gaan en dat het anders zou gaan worden. Dat gevoel is de hele training bij mij gebleven en het is ook zo gebeurd. Het is zo anders geworden.

Wel moest ik vechten tegen mijn angst, maar mijn verlangen was groter dan mijn angst en ik heb mij aangemeld. Wat ben ik blij dat ik de moed heb gekregen om door te zetten en wat heb ik veel mogen ontvangen met deze trainingen. Wat voor mij de grootste verandering is geweest tijdens de training Gefundeerd leven, is dat ik nooit in een diepere laag van mijn hart kon komen en daardoor ook de liefde van God en Jezus niet naar binnen kon laten komen. Intimiteit met God was voor mij erg moeilijk. Ja, ik wist het allemaal wel met mijn hoofd, maar ik wilde niet meer leven met wat ik wist. Dus niet vanuit kennis leven, bidden en functioneren. Dus vroeg ik tijdens één van de lessen aan God mij te brengen op die plek waar ik zelf niet kon komen, mijn hart. Het was zo’n bevrijdende gedachte dat ik mocht stoppen met het gevecht met mijzelf. En door de maanden van de lessen heen, heb ik de liefde van God zo diep mogen ervaren in mijn hart, dat als ik naar Hem toekom, dat dat voor Hem genoeg is voor Zijn aanwezigheid in mijn leven. Dat Jezus met liefde naar mij kijkt en dat Zijn kruis elke dag in mijn leven staat, 24/7 en die diepe heerlijke vrede die ik nu mag ervaren dat het goed is tussen Hem en mij. Dat ik niet meer wanhopig hoef te zoeken, maar dat de Heilige Geest mij het vertrouwen heeft gegeven, dat Hij bij mij is, altijd! Alles heb ik echt wel geweten (hoofd), en soms ervaren in gevoelsmomentjes, maar ik raakte het altijd weer kwijt. Dit is zo’n zekerheid geworden in mijn hart, dat ik geen leugen hierover meer geloof. Wat fijn dat er een vervolg kwam met de training “Bewapend leven”. Dat er een geestelijke strijd was, daar was ik wel van op de hoogte en ik was ook wel actief met de geestelijke strijd. Maar het raakte geen doel. Door de training verdiep je je in wat deze wapens nu werkelijk zijn en hoe je ze kan toepassen in je leven. Één van de grootste strijdpunten in mijn leven is angst. Dat had ik door alle jaren heen in zoveel facetten van mijn leven toegelaten en ontwikkeld. Zo heb ik de afgelopen maanden van de training praktisch kunnen toepassen en oefenen, wat ik over de wapens leerde en laat ik me door angst niet meer intimideren.

Ja, het overvalt me nog steeds, maar niet meer in die mate als voorheen en ik weet ten diepste dat het uiteindelijk geen rol meer zal spelen in mijn leven. Door wat ik leerde over de wapens, ontdekte ik hoe het er voorstond in mijn leven. Welke leugens ik geloofde en hoe God liet zien welke gedachten en ideeën ik had over Hem. Eén van die gedachten was dat ik mij altijd schuldig voelde, ook als ik geen schuld had. Ik heb mogen leren om in Gods genade te leven in plaats van onder de wet. Ik dacht eigenlijk dat ik wel uit genade leefde, maar door de lessen en door erover met elkaar te praten, ontdekte ik hoe het werkelijk was.

Hoe anders is mijn relatie met God daardoor geworden, zonder angst en als ook als het een keer niet zo goed gaat, voel ik geen schroom meer om naar Hem toe te gaan. Zo fijn! Het zijn maar drie voorbeelden. Er gebeurt zoveel meer en je ontvangt zoveel meer. Wat zo anders is, is dat je niet alleen een toehoorder bent. Je maakt de stof eigen door het huiswerk en door de praktische opdrachten en heel belangrijk is dat de Heilige Geest je hierbij ondersteunt en bijstaat. Zo kon ik wat ik leerde
“handen en voeten” geven in mijn dagelijks leven. Ik vond het ook erg fijn dat je in kleine vaste groepjes zit, zodat je je veilig voelt om met elkaar je hart te delen en ik leerde zoveel van hoe de anderen ermee omgingen. Het is beslist een aanrader om deel te nemen aan deze training, ook als je al heel veel weet en lang christen bent ( ikzelf hoor al 45 jaar bij God). Het gaat je zoveel brengen en ik weet zeker dat je ook zo gezegend zal worden. Wat een geweldige liefdevolle Vader heb ik en wat dankbaar ben ik Hem, dat Hij mij zo gezegend heeft.