Ik vind het supertof om aan de slag de gaan bij Follow the Wind! Ik wil je graag meenemen in mijn verhaal, zodat je mij iets beter leert kennen en wat van mijn hart kan zien.foto Joas

Al op jonge leeftijd heb ik God leren kennen als een liefdevolle Vader. Ik ben daar niet altijd bewust van geweest en heb ook vaak mijn eigen weg en manier gekozen. Maar het was Zijn liefde die mij hielp om weer terug bij Hem te komen.

Na de middelbare school ben ik gaan werken, ik heb verschillende baantjes gehad. Ik wist niet namelijk niet wat voor opleiding ik wilde doen en wat ik wilde worden. Het werd een zoektocht, wat jaren duurde, waarin ik mijzelf en God beter heb leren kennen.
Naast de nodige baantjes voor de inkomsten, heb ik ook verschillende vrijwilligerswerk gedaan. In dat vrijwilligerswerk kon ik mijn talenten kwijt en verder ontwikkelen. De meeste van dat werk was voor christelijke organisaties en de kerk. Ik had werk voor de nodige inkomsten, maar mij inzetten voor God en mensen bereiken vond ik veel belangrijker. Met name in de 7 jaar dat ik het jongerenwerk op camping De Sikkenberg mocht coördineren heb ik ontdekt dat ik wil dienen in Gods Koninkrijk. Ik heb gemerkt dat God mij wil gebruiken, dat Hij krachtig door mij heen werkt en dat Hij mij hiervoor roept. Naast dat ik gegrepen ben door Zijn liefde, heeft Zijn Koninkrijk mijn hart veroverd. Dit is wat ik wil. Het Koninkrijk van God brengen, mij volledige inzetten voor Hem.

Samen met mijn vrouw, zij coördineerde het kinderwerk, hebben we een aantal zomers ons ingezet op die camping. Toen het tijd was dat wij hiermee stopte, stond onze deur open voor een nieuwe plek voor onze bediening. Er kwamen al snel opties, maar nergens zagen wij dat God dit van ons vroeg. Het gewone leven ging verder. Wat voor mij betekende ‘nietszeggende’ werk blijven doen, maar dit keer niet naast ‘het echte’ werk, wat voor mij Gods Koninkrijk is. Dit resulteerde in dat ik uitgeput was.
Precies in deze periode kwam Rombert met een hulpvraag. (Hierover hebben we de vorige keer kort over bericht. Dat kan je hier lezen, als je dat verhaal nog niet bekend is). Dit heeft uiteindelijk toe geleid dat ik mijn bediening kan voorzetten in deze stichting.
Werken voor Gods Koninkrijk is werk dat er voor mij écht toe doet. En nu hoef ik er geen baan naast te hebben voor de nodige inkomsten. God voorziet in dat wat ik nodig heb. Nu kan ik mij volledige focussen en inzetten voor Zijn missie.

Ik ga meewerken in het bereiken van onze missie. Eerst door ondersteund te zijn aan de huidige activiteiten, door o.a. de organisatie er om heen te regelen. En ook hou ik mij bezig met de promotie en communicatie.
Daarnaast is er ruimte om datgene uit te voeren wat God op mijn hart legt.

Ik hou van God, Hij ís een goede en liefde volle Vader! Het is zijn liefde die maakt dat ik Jezus wil navolgen. Ik ben zo geraakt door Zijn liefde dat ik graag wil dat andere die liefde ook mogen leren kennen en ervaren.
Door mijn levenswandel en processen heb ik mogen ontdekken wie God is, en wat Zijn Koninkrijk is. Die ontdekking en ervaring wil ik graag delen. En het blijft een zoektocht en daar wil ik graag mensen, met name jongeren, in meenemen. Onze identiteit ontdekken, leren leven vanuit de hemel en onze roeping vervullen. Of zoals we bij Follow the Wind zeggen: “groeien in een volwassen kind van God de Vader en een daadkrachtige dienaar van Koning Jezus.”
Laten we recht op ons doel gaan. Voor de Koning!

Joas
Heb je vragen of zou je me gewoon eens een keer willen spreken? Voel je vrij om mij te mailen: joas [at] followthewind [punt] nl