Follow the Wind begint niet van nul af aan. Al enkele jaren geeft Rombert trainingen in Evangelische Gemeente de Schuilplaats in Ede. In september 2017 zijn we binnen de Schuilplaats begonnen om aan zo’n 50 mensen onderwijs te geven en het is bijzonder om hier aan jullie te mogen vertellen wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurt is. Dit jaar geven we vernieuwd leven, gefundeerd leven en bewapent leven geven in de Schuilplaats. Bij alle drie de cursussen zien we God aan het werk en mensen aanraken in hun hart. Soms lastig uit te leggen op papier, maar we gaan ons best doen.

Vernieuwend leven

Bij de verdiepingstraining vernieuwd leven, waar in we de studenten op een nieuwe manier leren denken, zagen we mensen veel leugen in hun denken ontdekken en opruimen. Veel mensen gaven aan dat ze niet bewust waren van wat er in hun denken allemaal plaats vond en dat ze blij waren dat ze nu de kracht van de waarheid ontdekt hadden. Mensen ontdekten dat ze de waarheid wel kenden dat God van hun hield maar dat in hun denken de leugen die dit tegen sprak wel de leiding in hun leven had. Veel mensen werden opgebouwd door de waarheden die ze hoorden en door praktische toepassing daarvan die ze tijdens de lessen uitgelegd kregen. Hierdoor werd hun relatie met Gods totaal anders, omdat de leugens in hun denken die deze relatie tegenwerkten hun kracht verloren en opgeruimd.

Gefundeerd leven

Ook dit jaar geven we weer de levensstijltraining gefundeerd leven. Tijdens deze cursus leren de studenten de fundamentele zaken van het Christelijke geloof op een praktische manier uit te leven als kind van God. Bijzonder is dat mensen die al jaren in de gemeente kwamen heel veel nieuwe dingen ontdekten en helemaal opgebouwd werden. God had van te voren laten zien dat hij veel wakker zal maken en dat zagen we ook steeds gebeuren. De mensen die er waren hadden soms de kennis die we vertelden al wel, maar nu begon de kennis te leven. Eén avond knalde eruit en dat was de avond over de doop en vervulling met de Heilige Geest. Na het onderwijs gingen we bidden om deze vervulling. Veel mensen werden aangeraakt door God en vervuld met de Heilige Geest. Het is bijzonder om te zien hoe mensen daardoor echt tot leven komen, maar ook tijdens de zondagse dienst in de gemeente getuigenissen geven wat er met ze gebeurt tijdens de cursus. We zijn vanzelfsprekend ontzettend dankbaar.

Bewapend leven

Dit jaar geven we ook voor het eerst de training bewapend leven. Tijdens deze cursus leren de studenten op een zeer praktische manier de geestelijke principes die Paulus ons via de geestelijke wapenuitrusting aanleert uit te leven, zodat de cursus krachtige en volwassen kinderen van God voorbrengen zal. Oudere mensen geven aan dat ze al wel 20 keer in hun leven uitleg over deze geestelijke wapens die Paulus ons leren gekregen hadden, maar dat ze deze geestelijke principes nooit op zo’n manier uitgelegd gekregen als wij door deze cursus doen. We merken dat tijdens deze cursus mensen echt gaan begrijpen wat de principes zijn die Paulus ons door de geestelijke wapens aanleert en dat ze merken in hun dagelijks leven dat als ze deze toepassen, ze echt krachtige worden in de geestelijke strijd van het dagelijks leven.

Al met al gebeuren er dit jaar veel gave dingen tijdens onze onderwijsavonden. We zijn erg dankbaar dat God ons zo gebruiken wil om mensen op te bouwen. We zullen jullie hiervan op de hoogte houden via de nieuwsbrief en via Facebook. Willen jullie ook voor deze activiteiten willen blijven bidden, dat de mensen vernieuwd en opgebouwd de cursus zullen verlaten.