Getuigenis Rens: “deze cursus mij enorm in laten groeien om te getuigen wie Jezus is”

Deze keer hebben we een getuigenis van Rens die vorig jaar de training bewapend leven bij ons onderwijs in de Schuilplaats heeft gevolgd.

Via Follow the Wind heb ik de cursus Bewapend leven deels klassikaal en deels online mogen volgen. Het doel voor mij was om verdieping te vinden in hoe om te gaan met de gekregen wapens, op juiste moment te gebruiken, en hoe ze te gebruiken. Voor de aanvang van de cursus dacht ik het wel aardig te begrijpen hoe om te gaan met de geestelijke wapens, maar dat viel toch een beetje tegen.

Het mooie was dat het bestuderen van de stof, overdenking die je hoorde en meekreeg, het uit te werken samen met God. Het heeft mij groei, inzicht, enthousiasme gegeven. Regelmatig ervoer ik tegenwerking door leugens in mijn denken, verleidingen, moeheid, irritatie van de dag etc. Meestaal gaf ik er geen aandacht aan, maar voorgaande aan de cursus avond kwam dit sterk naar voren. Ik had een keus, of erin verzinken en niet gaan, of gaan en gevuld weer thuiskomen. En dat gebeurde!

We hebben krachtig mogen bidden voor elkaar, woorden van troost, kracht, moed, wijsheid uitgesproken, maar ook daadwerkelijk Gods kracht gezien. Dit maakt je sterk, een sterke strijder, een blije strijder, een juichende strijder, een ontspannen strijder, want ik strijd niet alleen, nee, God gaat mij voor. Het enige wat ik heb mogen doen is, luisteren, uitstappen en gewoon doen.

Boeiend wat een ander van mij denkt. Dan ben ik maar een beetje raar, ik hou er van. Niets is mooier om in je eigen werk en leefomgeving de wapens toe te passen, de strijd te leren zien en te getuigen wie Jezus is. Daar heeft deze cursus mij enorm in laten groeien.