“Je leven vormen naar de principes van Jezus’ gelijkenissen”

Mattheüs 13:34-35 “Al deze dingen zei ​Jezus​ in ​gelijkenissen​ tot de menigte; hij sprak uitsluitend in ​gelijkenissen​ tot hen. Zo ging in vervulling wat gezegd is door de ​profeet: ‘Ik zal het woord nemen en spreken in ​gelijkenissen; ik zal bekendmaken wat sinds de grondvesting van de wereld verborgen was.”

Jezus vertelde in Zijn leven op aarde tientallen gelijkenissen. Deze gelijkenissen hadden tot doel om Zijn discipelen te leren leven vanuit de genade van het evangelie en naar de principes van het Koninkrijk van God. Tijdens de training Gelijk Leven kruipen we in de gedachtegang van Jezus en Zijn discipelen, met name de Joodse context, om te ontdekken wat Hij met Zijn gelijkenissen aan Zijn discipelen wilde leren. Wanneer we dit scherp voor ogen hebben, zullen we vervolgens ons eigen leven aan de hand van deze lessen reflecteren, om zo te ontdekken hoe deze lessen van Jezus ons eigen leven nog meer tot bloei kunnen brengen en we nog meer gaan leven vanuit de volheid van Gods Koninkrijk.

De training zal bestaan uit 7 lesavonden en deze zullen plaats vinden op:

Donderdag 19 jan, 2 feb, 16 feb, 23 feb, 16 mrt, 30 mrt en 13 apr 2023.

De avonden zullen om 19:30 uur van start gaan, met als streven om om 21:30 uur te eindigen.

T.z.t. zal nog aangegeven worden waar deze training zal plaatsvinden.

Kosten: Voor de gehele training vragen we een onkostenvergoeding van €55,- , dit is inclusief cursusmateriaal. Mocht dit bedrag een probleem vormen om mee te doen, neem dan gerust contact met ons op.

Opgave of vragen: Wil jij je opgeven voor deze trainingen of heb je nog vragen mail dan naar:  gelijkleven@hotmail.com Je kunt je opgeven tot 10 januari 2023