God draait ten goede

Zoals velen van jullie weten, zijn onlangs twee laptops van mij gestolen. Ik was vroeg in de kerk aanwezig om de inschrijftafels klaar te zetten en ik had mijn laptops op een tafel gelegd. Ik was nog geen drie minuten weg geweest om een stroomkabel te pakken en toen waren mijn laptoptassen weg. Eerst dacht ik dat iemand ze opgeruimd had, maar daarna vertelde het welkom team mij dat ze een vreemde man met een laptoptas hadden zien weglopen. Ik wist toen gelijk genoeg. Op deze laptop stond heel veel uitgewerkt onderwijs en de eerste stappen van de nieuwe training. De belangrijkste documenten hebben we gelukkig op de cloud staan, maar toch is er veel verloren gegaan. Ook omdat ik toevallig veel back-ups in deze tassen had zitten. Deze actie gebeurde twee weken voor alle trainingen zouden starten. In mijn leven zijn er vaker echt waardevolle dingen van mij gestolen. In deze weken voelde ik ook een enorme geestelijke strijd. Er gebeurden allemaal gekke dingen en ook voelde ik een naar drukkend gevoel op me liggen. Ik wist gelijk dat deze gerichte aanval op het onderwijs me niet moest raken. En dat ik nu zelf bewapend moest leven en in Gods vrede moest blijven. Dit lukte gelukkig goed omdat Gods Geest me hier de kracht voor gaf. Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Later die dag hoorde ik dat er in de Schuilplaats een collecte was gehouden, en de gemeente als geheel opstond voor dit onrecht. Dit leverde een geweldig bedrag op, waarvan ik ruim een nieuwe laptop heb kunnen kopen, maar ook een goede computer om thuis op te werken. Dit was een droom die uit kwam, omdat ik hierdoor grotere letters op mijn beeldscherm kan krijgen wat voor mijn dyslexie heel fijn werken is.  Dat de gemeente zo opstond voor mijn werk, was een liefdevolle omarming die de aanval van het kwaad op die dag compleet deed wegvagen. Wat ik hiervan heb geleerd is dat ik mijn werk bewapend kan doen, maar dat  je bij zulke tegenslagen de liefde  van Gods gezin echt nodig hebt om door te gaan. Daarom ben ik iedereen dankbaar voor dit liefdevolle gebaar.