Ook ik stond het weekend dat Max Verstappen wereldkampioen werd als een gek van blijdschap te springen in de woonkamer. Toen ik mezelf dit zag doen dacht ik echt gek te zijn, maar uit de verhalen van mijn vrienden en collega’s merkte ik gelukkig op niet de enige te zijn. Deze vreugde komt bij mij omdat ik Max Verstappen al jaren volg en altijd vol bewondering naar zijn talent en lef heb zitten kijken. Al jaren hoopte ik dat hij wereldkampioen zou worden en als het dan gebeurt, in zo’n bijzonder spannend jaar, en op zo’n spannende manier, dan ben ik niet meer te houden.

Maar na de race was er één moment dat me bijzonder raakte en dat was het moment dat Max Verstappen na de race die  hem net wereldkampioen gemaakt had, even alleen met zijn vader was. Vader en zoon keken elkaar met veel liefde en vreugde aan, want hun gezamenlijke missie was gelukt. Jos Verstappen had het talent van zijn zoon gezien en hem van jongs af aan gesteund met een doel voor ogen en dat was wereldkampioen worden in de  formule 1. Hiervoor waren ze jaren samen op pad gegaan en heeft Jos alles gegeven om het talent van zijn zoon tot bloei te laten komen. Samen met een kennis van mij had ik het over dit beeld. Want waar spraken deze vader en zoon na al die  jaren hard werken samen over nu het gelukt was? Zelf moest ik door dit beeld denken aan Jezus’ woorden, waarin Hij zei: Als jullie die slecht zijn je kinderen al geven wat ze nodig hebben, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel de Heilige Geest geven als jullie daarom vragen (Luc 11:13). Waarop mijn kennis aan de hand van dit moment iets zei wat me nog meer inspireerde. Hij zei namelijk het volgende: “Er stond een vader aan het begin van een wereldtalent”  Deze uitspraak raakte me, deed me daarna denken aan de gelijkenis van de talenten. Hierin worden we door Jezus oproepen om onze talenten te gebruiken om het Koninkrijk van God in onze omgeving vorm te geven. Maar soms kan deze gelijkenis als een zware last voelen. Zeker als het mij niet lukt om mijn talenten goed te gebruiken of als ik even niet zie hoe ik deze gebruiken kan. Want zelf ben ik momenteel ook op zoek hoe ik de talenten die ik van God gekregen heb op een goede manier kan gebruiken. Daarom gaf de uitspraak van deze kennis mij nieuwe moed om met mijn talenten te blijven zoeken naar dat waar God mij voor geroepen heeft om deze dingen te doen. Dit kwam omdat ik mij opeens weer realiseerde dat God als een echte Vader ook aan het begin van mijn talenten staat. God de Vader gaf namelijk door middel van Jezus ook alles wat Hij had, om mijn leven en mijn talenten niet verloren te laten gaan. Hij gaf alles om ons een plek in Zijn Koninkrijk te geven waar we volkomen tot bloei zullen komen. God de Vader zal ook elke keer weer met mij op pad gaan en mij steunen in de stappen die ik zet zodat als ik val, Hij mij oppakt en nieuwe moed geeft om door te zetten. Deze waarheid deed een last van mijn schouders vallen en ik voelde de bemoedigende bries van Gods Geest  door mijn hart waaien. Daarom wil ik jou ook met deze woorden bemoedigen. Want ook aan het begin van jouw talenten staat een daadkrachtige Vader die je helpen zal om met jouw talenten aan de slag te gaan in het Koninkrijk van God. God de Vader zal ook met jou op pad gaan, wanneer jij met je talenten aan de slag gaat. Want God de Vader is een Vader die je liefheeft en niets anders wil dan dat jouw leven tot bloei komt en je zult leven vanuit de volheid van Zijn Koninkrijk.